U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Zendingserfgoedkalender 2024

De Zendingserfgoedkalender 2024 toont schilderijen van Sister Marie Claire die als illustraties werden opgenomen in een drietalige Bijbel in Pakistan.

Het thema luidt: Wie is mijn naaste? Bijbelverhalen in heldere kleuren, geïnspireerd door het unieke in de cultuur van het Indisch subcontinent qua kleding en gezichtsuitdrukkingen. Wie in dit land – met een grote moslim meerderheid – is nu de naaste van de Pakistaanse christenen?

De Zendingserfgoedkalender is, sinds de eerste editie van 2015, een groot succes. In veel gemeenten wordt deze verspreid en ook particulieren weten de weg te vinden om er een of meerdere te bestellen, voor eigen gebruik of om cadeau te doen. Hiermee wordt de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK), die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven, voortgezet. In deze traditie staat de verbeelding van het Evangelie door christenen in Azië, Afrika en Latijns Amerika centraal.

Op de Zendingserfgoedkalenders zijn in achtereenvolgende jaren afgebeeld:

 

2015 – Afbeeldingen uit Egypte, van dr. Farid Fadel;

2016 – Bijbelse schilderingen van de Jesus Mafa-serie uit Noord Kameroen;

2017 – Kunst en kerk in Papoea, Indonesië;

2018 – Iconen en miniaturen uit de Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland;

2019 – Traditionele schilderkunst van Bali, Indonesië;

2020 – Schilderijen van de Indiase kunstenares Jayashree Jayapaul;

2021 – Batiks ontworpen door ds. Khristian Aris Widodo en uitgevoerd door de Batik studio Canting Laras in Kalipenten bij Yogyakarta;

2022 – Schilderijen van Mahboobeh Salem vluchtelinge uit Iran;

2023 – Door Tujia vrouwen geweven wandkleden, ontworpen door He Qi uit China.

 

De zendingserfgoedkalender van 2024 toont ons Bijbelse verhalen die als illustraties worden gebruikt voor de Urdu, Sindhi en Parkari Bijbel in Pakistan, geschilderd door Sister Marie Claire,

De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Pakistan en informatie over de plek die de verschillende religies innemen in dit grote land, dat met 250 miljoen inwoners het, op vier na, meest bevolkte land is. Dat betreft vooral de overgrote moslim meerderheid, en daarnaast een hindoe minderheid. Er zijn 3,5 miljoen christenen: voor de helft rooms-katholiek en de helft protestant. Verder vindt u informatie over werk van de protestantse kerken in Pakistan dat door Kerk in Actie gesteund wordt en een portret van de enorm productieve kunstenares, die in 2018 – op 81-jarige leeftijd – overleed en een groot oeuvre naliet. Het klooster waar zij deel van uitmaakte heeft haar met een eigen museum geëerd.

Ons aanbod van kerstkaarten in de afgelopen jaren kon steeds op uw warme belangstelling rekenen en het is ons gelukt ook nu weer een serie samen te stellen. De serie, gemaakt met werk van Sister Claire, bestaat uit vier dubbele kerstkaarten met als thema’s: De geboorte te Bethlehem, De wijzen uit het oosten, Simeon en Anna profeteren in de tempel en De Vlucht naar Egypte (dubbelgevouwen 14,8 x 10,5 cm) met bijpassende enveloppen en als bonuskaart een enkele ansichtkaart met de afbeelding Wie is mijn naaste? die ook op de voorzijde van de kalender is afgebeeld. Bekijk hier de serie kerstkaarten:

Serie van vier kerstkaarten plus bonuskaart

 

Kerk in Actie beveelt de kalender van harte bij u aan

Kerk in Actie juicht de voortzetting van de MZK traditie toe en beveelt deze van harte aan bij ZWO-commissies, zendingscommissies en diaconieën. De Zendingserfgoedkalender 2024 met als thema Wie is mijn naaste? kost € 10 per stuk. Commissies en diaconieën kunnen bij bestellingen vanaf 10 stuks kalenders te verzenden aan één adres, exemplaren bestellen tegen een gereduceerde prijs van € 7 per stuk. Het verschil kan de commissie of diaconie voor haar werk gebruiken of aan Kerk in Actie over maken.

Voor bestellingen onder de 10 exemplaren worden de verzendkosten in rekening gebracht.

De bijbehorende set van vier kerstkaarten en een bonuskaart met afbeeldingen gemaakt door Sister Claire kost € 7 per set. Er worden niet apart verzendkosten in rekening gebracht. Meer bestellingen tegelijk reduceert onze verzendkosten natuurlijk wel.

Particulieren betalen € 10 voor de kalender plus de verzendkosten. En per bestelde set kerstkaarten € 7.

Zendingserfgoedkalender is er voor alle kerken

Ook de NZR staat achter dit initiatief. Net als in de voormalige MZK traditie is de Zendingserfgoedkalender beschikbaar voor alle kerken en christenen in ons land. Dus ook andere dan PKN kerken kunnen van het gereduceerde tarief bij bestellingen voor hun gemeenten gebruik maken.

1 BESTEL DE KALENDER NU poster 2024
2 ZENDINGSERFGOEDKALENDER strooifolder 2024
3 Zendingserfgoedkalender 2024 INTEKENLIJST

WE VERWACHTEN DAT DE KALENDER EN DE KAARTEN VANAF 1 SEPTEMBER TE VERZENDEN ZIJN. BESTELLEN KAN NU AL!

Bestellingen via het contactformulier en vragen via verzending@zendingserfgoed.nl

Vergeet u niet aan het eind van het formulier het vakje ‘I’m not a robot’  aan te vinken, anders lukt het niet uw bestelling te plaatsen!

* geeft een verplicht veld aan