U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Publicaties van Stichting Zendingserfgoed

De meest recente publicatie (1-1-2022) is Het verdriet van de zending van Freek L. Bakker. Dit is de eerste publicatie in de nieuw opgezette Zendingserfgoedreeks. Het is te bestellen voor € 15,- per exemplaar (exclusief verzendkosten) via het formulier dat u hieronder aantreft.

Het verdriet van de zending

Het verdriet van de zending Het boek Het verdriet van de zending: De stem van de kinderen in Nederland gaat over de kinderen van zendelingen die in Nederland verbleven terwijl hun ouders in het buitenland werkten. De kern van het boek wordt gevormd door dertien interviews met kinderen, inmiddels volwassenen, die dit destijds in hun jonge jaren hebben meegemaakt. Hoewel een groot aantal kinderen daarna weinig problemen hebben gehad, hebben vele andere wel diepe psychische wonden opgelopen. In dit boek wordt een inkijkje gegeven in hoe zij dit hebben beleefd en hoe het later verder gegaan is.

Tegelijkertijd staat het boek stil bij het verschil tussen de kinderen van zendelingen en die van koloniale ambtenaren, diplomaten en mensen die werkten voor grote bedrijven – de plantages, de oliemaatschappijen, maar later ook de ngo’s. Maar bij de kinderen van zendelingen speelde nog iets anders mee. Vaak stond op de achtergrond dat de scheiding van hun ouders nodig was omdat de Heer hun vader en moeder tot dat andere werk geroepen had. Bij hen speelde ook het geloof een rol. Dat maakte hun pijn soms anders, riep vragen op over wie God dan wel was.
In dit boek komt daarom niet alleen de historische context van deze gewoonte aan de orde, maar ook de theologie en dan vooral de uitleg van sommige Bijbelverhalen. Aan het einde wordt stil gestaan bij wat dit alles bij deze kinderen teweeg heeft gebracht, en bij de vraag of de zending niet te ver is gegaan.

Eerdere publicaties die nog te bestellen zijn

  • Jubileum-brochure 10 jaar Zendingserfgoed ‘Topstukken uit de collectie’ – eigen uitgave voor € 3,- per exemplaar (exclusief verzendkosten)
  • Zendingserfgoed-kalender 2022 ‘Van het duister naar het licht’- schilderijen van Mahboobeh Salem kunstenares en vluchteling uit Iran (€ 9,- per exemplaar (exclusief verzendkosten)
  • Set Kerstkaarten Mahboobeh Salem uit Iran – de aankondiging, de geboorte in Bethlehem, de wijzen uit het oosten, de vlucht naar Egypte, en (bonus- ansichtkaart) van het duister naar het licht – set inclusief vier enveloppen voor de dubbele kerstkaarten – € 6,- per set (exclusief verzendkosten)
  • Set Kerstkaarten Ds. Aris Widodo uit Yogyakarta, Indonesië – de herders, de geboorte, de drie wijzen, de vlucht naar Egypte, en (bonus- ansichtkaart) Eenheid in verscheidenheid – set inclusief vier enveloppen voor de dubbele kerstkaarten – € 6,- per set (exclusief verzendkosten)

Bestellingen

Bestellingen via het formulier hieronder (* betekent: verplicht veld), vragen via verzending@zendingserfgoed.nl

* indicates required field

De verzendkosten worden apart in rekening gebracht op de nota die met uw bestelling wordt meegezonden.