U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Kerst in vele culturen serie C

Serie dubbele kerstkaarten uitgegeven door het Zendingsbureau van de Nederlandse Hervormde Kerk, Leidsestraatweg 11, 2341 GR Oegstgeest en de Generale Diakonale Raad van de Nederlandse Hervormde Kerk, De Horst 1, 3971 KR Driebergen. Beide organisaties participeerden in Kerken in Actie.
De thema’s waren:
U 111 Opeens stond er een engel bij hen, en de glorie van de Heer omstraalde hen. Schilderij van Severino Blaco, Cochabamba/Bolivia.
U 112 Toen ze het gezien hadden, maakten ze bekend wat de engel over dit kind gezegd had. Schilderij van Jyoti Sahi, India.
U 113 Juist toen ze in Bethlehem waren, was de tijd voor de geboorte gekomen, en Maria bracht een zoon ter wereld, haar eerste. Ze wikkelde hem in doeken. Collage met behulp van beschilderde bladeren, door Ndumby/Madagascar.
U 114 Maria bleef zich al deze dingen herinneren en dacht er diep over na. Schilderij van onbekende kunstenaar uit India.
U 115 De geleerden gingen het huis binnen en vonden het kind met zijn moeder Maria. Waterverftekening van I. Nyoman Darsane, Bali/Indonesië.
U 116 Jozef en Maria brachten het kind naar Jeruzalem om het aan de Heer op te dragen. Simeon nam Jezus in zijn armen en hij dankte God. Schilderij van Severino Blanco, Cochabamba/Bolivia.