U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Het verdriet van de zending

Begin januari verscheen de eerste publicatie in de nieuwe Zendingserfgoedreeks die is opgezet om een publicatieplatform voor uitgaven over de zending te bieden. U kunt daarbij denken aan egodocumenten van zendelingen bijvoorbeeld op basis van dagboeken of brievenverzamelingen. Of verzamelbundels van ervaringen van zendingsmensen die op verschillende tijdstippen in hetzelfde gebied werkten. Of zoals deze eerste uitgave die over een bepaald thema gaan.

Het boek Het verdriet van de zending: De stem van de kinderen in Nederland gaat over de kinderen van zendelingen die in Nederland verbleven terwijl hun ouders in het buitenland werkten. De kern van het boek wordt gevormd door dertien interviews met kinderen, inmiddels volwassenen, die dit destijds in hun jonge jaren hebben meegemaakt. Hoewel een groot aantal kinderen daarna weinig problemen hebben gehad, hebben vele andere wel diepe psychische wonden opgelopen. In dit boek wordt een inkijkje gegeven in hoe zij dit hebben beleefd en hoe het later verder gegaan is.

Het boek van dr. Freek L. Bakker is de eerste uitgave van Stichting Zendingserfgoed in de Zendingserfgoedreeks en is voor € 15,- te bestellen via zendingserfgoed.nl/publicaties (op deze website) (ISBN 9789083080932)

We zijn in afwachting van de tweede druk welke medio maart zal verschijnen.