U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Zendingserfgoedkalender 2022

De Zendingserfgoedkalender 2022 toont schilderijen van mevrouw Mahboobeh Salem, kunstenares en vluchteling uit Iran.

Het thema luidt: Van het duister naar het licht. Bijbelverhalen in sprekende kleuren geïnspireerd door het eigen levensverhaal van deze Iraanse vluchtelinge en haar gezin uit het duister van Iran naar het licht van Nederland.

De Zendingserfgoedkalender is sinds de eerste editie van 2015 een groot succes. In veel gemeenten wordt deze verspreid en ook particulieren weten de weg te vinden om er een of meerdere te bestellen, voor eigen gebruik of om cadeau te doen. Hiermee wordt de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK), die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven, voortgezet. In deze traditie staat de verbeelding van het Evangelie door christenen in Azië, Afrika en Latijns Amerika centraal. Op de Zendingserfgoedkalender 2015 (afbeeldingen uit Egypte van dr. Farid Fadel), 2016 (Bijbelse schilderingen van de Jesus Mafa serie uit Noord Kameroen), 2017 (kunst en kerk in Papoea, Indonesië), 2018 (iconen en miniaturen uit de Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland) en 2019 (traditionele schilderkunst van Bali, Indonesië), 2020 (schilderijen van de Indiase kunstenares Jayashree Jayapaul) en 2021 (batiks ontworpen door ds. Khristian Aris Widodo en uitgevoerd door de Batik studio Canting Laras in Kalipenten bij Yogyakarta) ontvingen we veel positieve reacties.

De Zendingserfgoedkalender 2022 toont ons Bijbelse verhalen door de in Iran geschoolde kunstenares Mahboobeh Salem. Van haar was eerder werk te zien in de Adventskerk in Assen.

De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Iran (het vroegere Perzië) en over de plek die de verschillende religies in dit grote land innemen.  Dat betreft vooral de strenge vorm van de islam in deze Islamitische Republiek, maar toch zijn er joodse en christelijke minderheden te vinden. Maar alleen de Armeense Apostolische Kerk en de Assyrische Kerk van Antiochië kunnen op enige erkenning rekenen, de meeste andere denominaties moeten in schuilkerken bijeenkomen. Mahboobeh Salem en haar gezin zijn om die reden ook het land van de ayatollahs ontvlucht. Verder vindt u informatie over vluchtelingen in Nederland en over de kunstenares zelf.

Na het goede onthaal dat het aanbod van  kerstkaarten vorig jaar ontving hebben we besloten ook dit jaar een serie kerstkaarten, nu gemaakt met werk van mevrouw Mahboobeh Salem aan te bieden. Een serie bestaat uit vier dubbele kerstkaarten met als thema’s De aankondiging van de geboorte, De geboorte te Bethlehem, De wijzen uit het oosten en De Vlucht naar Egypte (dubbelgevouwen 14,8 x 10,2 cm) met bijpassende enveloppen en als bonuskaart een enkele ansichtkaart met de afbeelding Van het duister naar het licht die ook op de voorzijde van de kalender is afgebeeld. Klik hier om de serie te bekijken: Serie van vier kerstkaarten plus bonuskaart

Kerk in Actie beveelt de kalender van harte bij u aan

Kerk in Actie juicht de voortzetting van de MZK traditie toe en beveelt deze van harte aan bij ZWO-commissies, zendingscommissies en diaconieën. De Zendingserfgoedkalender 2022 met als thema Eenheid in verscheidenheid kost € 9 per stuk. Commissies en diaconieën kunnen bij bestellingen vanaf 10 stuks kalenders te verzenden aan één adres, exemplaren bestellen tegen een gereduceerde prijs van € 6 per stuk. Het verschil kan de commissie of diaconie voor haar werk gebruiken of aan Kerk in Actie over maken.

Voor bestellingen onder de 10 exemplaren worden de verzendkosten in rekening gebracht.

De bijbehorende set van vier kerstkaarten en een bonuskaart met afbeeldingen gemaakt door mevrouw Mahboobeh Salem kost € 6 per set. Er worden niet apart verzendkosten in rekening gebracht. Meer bestellingen tegelijk reduceert onze verzendkosten natuurlijk wel.

Particulieren betalen € 9 voor de kalender plus de verzendkosten. En per bestelde set kerstkaarten € 6.
Wilt u het aantal te ontvangen sets kerstkaarten (naast de bestelling van de zendingserfgoedkalender) apart in het vakje opmerkingen vermelden.

Zendingserfgoedkalender is er voor alle kerken

Ook de NZR staat achter dit initiatief. Net als in de voormalige MZK traditie is de Zendingserfgoedkalender beschikbaar voor alle kerken en christenen in ons land. Dus ook andere dan PKN kerken kunnen van het gereduceerde tarief bij bestellingen voor hun gemeenten gebruik maken. Voor diaconieën en ZWO-groepen is het volgende promotiemateriaal te downloaden:

  1. BESTEL DE KALENDER NU poster 2022

2. ZENDINGSERFGOEDKALENDER strooifolder 2022

3. Zendingserfgoedkalender 2022 INTEKENLIJST 2022

Deze materialen zijn niet meer bij ons te bestellen

WE VERWACHTEN DAT DE KALENDER EN DE KAARTEN VANAF 8 SEPTEMBER TE VERZENDSEN ZIJN. BESTELLEN KAN NU AL!

Bestellingen en vragen via verzending@zendingserfgoed.nl

* geeft een verplicht veld aan