U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Zendingserfgoedkalender 2019

De Zendingserfgoedkalender 2019 wordt gesierd door bijzondere en authentiek traditionele schilderkunst van het Indonesische eiland Bali.

Het thema luidt: Laat de kinderen tot mij komen

De Zendingserfgoedkalender is sinds de eerste editie van 2015 een groot succes. In veel gemeenten wordt deze verspreid en ook particulieren weten de weg te vinden om er een of meerdere te bestellen, voor eigen gebruik of om cadeau te doen. Hiermee wordt de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK), die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven, voortgezet. In deze traditie staat de verbeelding van het Evangelie door Christenen in Azië, Afrika en Latijns Amerika centraal. Op de Zendingserfgoedkalender 2015 (afbeeldingen uit Egypte van dr. Farid Fadel), 2016 (Bijbelse schilderingen van de Jesus Mafa serie uit Noord Kameroen), en 2017 (kunst en kerk in Papoea, Indonesië) en 2018 (iconen en miniaturen uit de Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland) ontvingen we veel positieve reacties.

De Zendingserfgoedkalender 2019 wordt gesierd door afbeeldingen van geschilderde Bijbelverhalen in de Balinese wajang of kamasan stijl. Een schilderstijl die teruggaat op de traditionele hofschilderkunst van het Hindoeïstische Balinese rijk zoals deze zich vanaf de 13e eeuw op dit eiland heeft ontwikkeld. Een minutieuze penseelstijl waarbij de weergave geheel in de Balinese context wordt weergegeven met verwijzing naar natuur en cultuur.

De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Bali en gaat in op de belangrijke plek die het Hindoeïsme op Bali inneemt. Ook de geschiedenis van de zending en de betrekkelijk kleine kerk hier wordt belicht. Tot slot wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van schilderkunst op dit paradijselijke eiland.

DE ZENDINGSERFGOEDKALENDER 2019 IS VANAF 30 AUGUSTUS LEVERBAAR!

Kerk in Actie beveelt de kalender van harte bij u aan

Kerk in Actie juicht de voortzetting van de MZK traditie toe en beveelt deze van harte aan bij ZWO-commissies, zendingscommissies en diaconieën. De Zendingserfgoedkalender 2019 met als thema Laat de kinderen tot mij komen kost € 9 per stuk. Commissies en diaconieën kunnen bij bestellingen vanaf 10 stuks, te verzenden aan één adres, exemplaren bestellen tegen een gereduceerde prijs van € 6 per stuk. Het verschil kan de commissie of diaconie voor haar werk gebruiken of aan Kerk in Actie over maken.

Voor bestellingen onder de 10 exemplaren worden de verzendkosten in rekening gebracht.

Particulieren betalen € 9 plus de verzendkosten.

Zendingserfgoedkalender is er voor alle kerken

Ook de NZR staat achter dit initiatief. Net als in de voormalige MZK traditie is de Zendingserfgoedkalender beschikbaar voor alle kerken en christenen in ons land. Dus ook andere dan PKN kerken kunnen van het gereduceerde tarief bij bestellingen voor hun gemeenten gebruik maken.

Voor diaconieën en ZWO-groepen is binnenkort het volgende promotiemateriaal te downloaden

(1) Poster Zendingserfgoedkalender-poster: BESTEL DE KALENDER NU poster 2019
(2) flyer Zendingserfgoedkalender-folder: ZENDINGSERFGOEDKALENDER strooifolder 2019
(3) intekenlijst Zendingserfgoedkalender-intekenlijst: INTEKENLIJST 2019

Tegen vergoeding zijn deze ook te bestellen en wel als volgt:
Folders in kleur en stevig papier € 0,10 per stuk
Posters in kleur op stevig A-3 formaat € 0,50 per stuk
Intekenlijst op gewoon A-4 € 0,20 per stuk
Bestellingen en vragen via verzending@zendingserfgoed.nl

* geeft een verplicht veld aan