U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Zendingserfgoedkalender 2017

LET OP: DE KALENDER MET THEMA KUNST EN KERK IN PAPUA IS NU LEVERBAAR

De Zendingserfgoedkalender is sinds de eerste editie van 2015 een groot succes. In veel gemeenten wordt deze verspreid en ook particulieren weten de weg te vinden om er een of meerdere te bestellen, voor eigen gebruik of om cadeau te doen. Hiermee wordt de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK) die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven voortgezet. In deze traditie staat de verbeelding van het Evangelie door Christenen in Azië, Afrika en Latijns Amerika centraal. Op de Zendingserfgoedkalender 2015 met afbeeldingen uit Egypte van dr. Farid Fadel ontvingen wij veel positieve reacties. Dat was evenzeer het geval op de Zendingserfgoedkalender 2016 met Bijbelse schilderingen van de Jesus Mafa serie uit Noord Kameroen.

De Zendingserfgoedkalender 2017 wordt gesierd door platen van kunst uit kerken in Papua. De meest oostelijke provincie van Indonesië is het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. Anders dan in de rest van het land nemen christelijke kerken, rooms-katholiek en protestant, in dit gebied een belangrijke plaats in. De kalender geeft een beeld van de variatie aan kunst die in en rond kerken te vinden is: wandreliëfs, houtsnijwerk, muurschilderingen en schilderingen op geklopte en gedroogde boombast. De kalender geeft informatie over het land dat sinds het onderdeel uitmaakt van Indonesië een moeilijk bestaan heeft. Er vinden veel mensenrechtenschendingen plaats en de oorspronkelijke bevolking wordt gemarginaliseerd en soms gediscrimineerd. Verder gaat de kalender in op de kerken die in de samenleving present zijn, worden de kunstuitingen toegelicht en het werk van het Zendingserfgoedhuis voorgesteld.

Kerk in Actie beveelt de kalender van harte bij u aan

Kerk in Actie juicht de voortzetting van de MZK traditie toe en beveelt deze van harte aan bij ZWO-commissies, zendingscommissies en diaconieën. De Zendingserfgoedkalender 2017 met als thema Ik ben de goede herder kost € 9 per stuk. Commissies en diaconieën kunnen bij bestellingen vanaf 10 stuks, te verzenden aan één adres, exemplaren bestellen tegen een gereduceerde prijs van € 6 per stuk. Het verschil kan de commissie of diaconie voor haar werk gebruiken of aan Kerk in Actie over maken.

Voor bestellingen onder de 10 exemplaren worden de verzendkosten in rekening gebracht. Particulieren betalen € 9 plus de verzendkosten.

Zendingserfgoedkalender is er voor alle kerken

Ook de NZR staat achter dit initiatief. Net als in de voormalige MZK traditie is de Zendingserfgoedkalender beschikbaar voor alle kerken in ons land. Van Rooms-Katholiek tot Doopsgezind, van Luthers tot Remonstrants, van Christelijk Gereformeerd tot migrantenkerk. Ook hier geldt voor de stuksprijs en verzendkosten wat hierover voor Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland is beschreven.

Voor diaconieën en ZWO-groepen is het volgende promotiemateriaal te downloaden:

(1) Zendingserfgoedkalender-poster

(2) Zendingserfgoedkalender-folder

(3) Zendingserfgoedkalender-intekenlijst

Tegen vergoeding zijn deze ook te bestellen en wel als volgt:
Folders in kleur en stevig papier € 0,10 per stuk
Posters in kleur op stevig A-3 formaat € 0,50 per stuk
Intekenlijst op gewoon A-4 € 0,20 per stuk

Bestellingen via verzending@zendingserfgoed.nl
Voor vragen: secretariaat@zendingserfgoed.nl

Bestelformulier voor de kalenders

* geeft een verplicht veld aan