U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Voorzitter Nationale Synode te gast

Op donderdag 1 maart bezocht ds. Gerrit de Fijter het Zendingserfgoedhuis. Ds. de Fijter is de drijvende kracht achter de Nationale Synode, een beweging om protestantse kerken dichter bij elkaar te brengen. Mooi te bedenken dat bij de oorspronkelijke zendingsgenootschappen, die vanaf 1797 het licht zagen, leden uit allerlei kerkgenootschappen elkaar vonden om over zee te gaan getuigen van het heil. En ook nu is het zendingserfgoed dat verzameld wordt niet aan één kerk gebonden. Naast collecties uit de Protestantse Kerk en haar zendingen zijn ook voorwerpen uit de zending van de Doopsgezinden en bijvoorbeeld de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt te vinden.

Met ds. De Fijter kwam ook de secretaris van de Nationale Synode mee. Ds. Sjaak van ’t Kruis, die in zijn dagelijks werk de scriba van de Protestantse Kerk in Nederland bijstaat in zijn werk, heeft zelf ook in de zending gewerkt. Hij bracht in de jaren tachtig een aantal jaren door in de kerk van Midden Sulawesi (Tentena/Posso).

Beiden genoten van de herkenning van veel voorwerpen en zij zullen met genoegen gemeenten op het bestaan van het Zendingserfgoedhuis wijzen.