U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Serie Kinderen in drie continenten

Serie kaarten in kleur van de Zending van de Gereformeerde Kerken in Nederland te Leusden. Materiaal van Ben Kool van Audiovisie. Hierin worden kinderen in drie continenten/landen voorgesteld: uit Zambia (Afrika), Brazilië (Zuid-Amerika) en Indonesië (Azië).
De thema’s zijn:
1 Zambia (Afrika)
Dit is Dinase in het ziekenhuis van Kamoto. Ze vindt het luisterding van de dokter prachtig. Maar wat moet je er ook al weer mee doen?
2 Zambia (Afrika)
Pandji heeft zelf een auto gemaakt die echt kan rijden. Hij is er heel erg blij mee.
3 Indonesië (Azië)
In het noorden van het eiland Sulawesi woont Adisa. Ze laat vol trots haar nieuwe muts zien. Hoe vindt je die versiering er op?
4 Indonesië (Azië)
Indonesische kinderen moeten vaak allerlei karweitjes opknappen. Kerto heeft voor zijn moeder water gehaald. Om niet te morsen legde hij takjes over de emmers. Slim hè?
5 Brazilië (Zuid-Amerika)
Manoeta woont in de stad Sao Paolo met miljoenen andere mensen. Zij woont in één van de arme buurten. Al is ze nog klein, toch probeert ze een steentje bij te dragen om een gat in de straat dicht te maken.
6 Brazilië (Zuid-Amerika)
Pedrito en Anita spelen samen met een stuk hout dat ze hebben gevonden. Je kunt er een heleboel mee doen! In dit deel van het land kan het erg koud zijn. De kinderen dragen een warme muts. Maar kousen en schoenen hebben ze niet.