Het Tujia volk is het op vijf na grootste minderheidsvolk in de Volksrepubliek China. De acht miljoen mensen die dit volk telt wonen voornamelijk in Hunan in centraal west China. De Tujia vrouwen zijn van oudsher bekend om het weven van prachtige wandkleden van katoen, zijde en wol. De Chinese naam voor dit weefwerk is Xi Lan Ka Pu en de patronen zijn gedetailleerd en sprekend met rustige eenvoudige voorstellingen. Duizend jaar geleden leverden de Tujia de wandkleden aan het hof van de keizer en ze behoren tot de fraaiste handwerken van China.
Dit voorbeeld van een wandkleed stelt de roeping van de eerste discipelen door Jezus voor. Het tafereel is aan de rand van een meer gesitueerd. De vissers dragen broeken die van onderen traditionele weefpatronen uit de streek weergeven. Ook de hoofddeksels zijn in de streek gebruikelijk. En hun gezichten zijn bewust in bruine kleur weergegeven. De vissersboten zijn eveneens uit het beeld ter plaatse genomen met de typerende vorm van de zeilen in hun veelkleurige horizontale banen. De zon straalt rood en staat loodrecht boven Jezus.
De kunstenaar en theoloog dr. He Qi ontwierp het model van deze verbeelding van het verhaal uit het evangelie. De student kunstgeschiedenis in de tijd van Mao stuitte bij toeval op een afbeelding van Raffaël van ‘Madonna met kind”. Het intrigeerde hem zo dat hij overdag Mao schilderde en ’s nachts Madonna’s. Op latere leeftijd werd hij Christen en legde zich toe op de combinatie van een authentiek christelijke kunstvorm én door en door Chinees. Hij kalligrafeert, schildert, past traditionele knipkunst toe en ontwerpt, waaronder deze wandkleden. Een grote wandkleden serie ontwierp hij samen met Lu Wei en Yang Hong, experts in de weefkunst. Tujian vrouwen produceerden de kleden welke door The Amity Foundation en Tao Fong Shan Christian Centre in de jaren negentig van de twintigste eeuw werden uitgegeven.