U gebruikt een verouderde browser. Om die reden werkt deze site wellicht niet naar behoren.Direct naar hoofdinhoud

Zendingserfgoedkalender 2016

Vorig jaar verscheen de eerste Zendingserfgoedkalender. In de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK) die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven. In de MZK traditie staat de verbeelding van het Evangelie door Christenen in Azië, Afrika en Latijns Amerika centraal. Op de Zendingserfgoedkalender 2015 met afbeeldingen uit Egypte van dr. Farid Fadel ontvingen wij veel positieve reacties. De oplage was al snel geheel uitverkocht en we moesten heel wat commissies en particulieren teleurstellen.

De Zendingserfgoedkalender 2016 wordt gesierd door platen uit de Jezus Mafa serie uit Kameroen. Mensen uit de Mafa gemeenschap in het noorden van Kameroen tegen de grens van Nigeria speelden verhalen uit het leven van Jezus na en van deze uitbeeldingen werden schilderingen gemaakt. Prachtige kleurrijke platen waarin Jezus, de discipelen, Maria, en vele anderen die we in de Evangeliën tegenkomen letterlijk en figuurlijk in Afrikaans gewaad worden voorgesteld. De kalender geeft informatie over het land dat de laatste jaren roerige tijden kent. Zo vallen onder de Mafa tot op vandaag slachtoffers van het geweld door Boko Haram. Verder gaat de kalender in op de kerken die in de samenleving present zijn.

Kerk in Actie beveelt de kalender van harte bij u aan

Kerk in Actie juicht de voortzetting van de MZK traditie toe en beveelt deze van harte aan bij ZWO-commissies, zendingscommissies en diaconieën. De Zendingserfgoedkalender 2016 met als thema Gaat dan heen en maak alle volken tot mijn discipelen kost € 9 per stuk. Commissies en diaconieën kunnen bij bestellingen vanaf 10 stuks te verzenden aan één adres exemplaren bestellen tegen een gereduceerde prijs van € 6 per stuk. Het verschil kan de commissie of diaconie voor haar werk gebruiken of aan Kerk in Actie over maken.
Voor bestellingen onder de 10 exemplaren worden de verzendkosten in rekening gebracht.
Particulieren betalen € 9 plus de verzendkosten.

Zendingserfgoedkalender is er voor alle kerken

Ook de NZR staat achter dit initiatief. Net als in de voormalige MZK traditie is de Zendingserfgoedkalender beschikbaar voor alle kerken in ons land. Van Rooms-Katholiek tot Doopsgezind, van Luthers tot Remonstrants, van Christelijk Gereformeerd tot migrantenkerk. Ook hier geldt voor de stuksprijs en verzendkosten wat hierover voor Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland is beschreven.

Voor diaconieën en ZWO-groepen is het volgende promotiemateriaal te downloaden:

(1) Poster Zendingserfgoedkalender-poster
(2) flyer Zendingserfgoedkalender-folder
(3) intekenlijst Zendingserfgoedkalender-intekenlijst

Tegen vergoeding zijn deze ook te bestellen en wel als volgt:
Folders in kleur en stevig papier € 0,10 per stuk
Posters in kleur op stevig A-3 formaat € 0,50 per stuk
Intekenlijst op gewoon A-4 € 0,20 per stuk

Bestellingen via verzending@zendingserfgoed.nl
Voor vragen: secretariaat@zendingserfgoed.nl

Bestelformulier voor de kalenders

* geeft een verplicht veld aan